Компанија TESY је освојила три престижне награде на годишњем такмичењу "Forbes Business Awards", у организацији истог часописа.

За 2018. годину компанија је освојила престижно прво место у једној од најзахтевнијих категорија „Пословни развој“. Признање,  које је компанија TESY освојила још једном ојачава њене лидерске позиције на домаћем и међународном тржишту. Уз развој иновативних уређаја, који омогућавају контролу Интернетом, имплементацијом технолошких решења са последњег највишег  нивоа, извозом и продајом у 54 земље, TESY је дефинитивно пример успешне технолошко развојне компаније.

"Колико од вас користи ТЕSY кућне апарате? Говорећи о развоју пословања, лично ја видим потенцијал и у овој сали“ - нашалио се са публиком Емануел Тотев, Директор продаје, пост-продајних услуга, маркетинга и логистике – „Да будете поносни као Бугари, рећи ћу вам нешто: У последње три године ми смо удвостручили промет а то желимо исто да учинимо и у наредне 3 године. Неколико милиона домаћинстава стекло је и користи наше кућне апарате. И не само то, окренули смо тренд увоза кинеских производа у Европу и почели успешно извозити уређаје за грејање и у Кину. Хвала!"

Једна од специјалних награда "Радник године" поново је отишла у иновативну компанију, којом је награђен првим местом дугогодишњи радник, инж. Костадин Борисов. Костадин Борисов је члан тима TESY од 2000. године и током минулих година је обављао више дужности у неколико сектора компаније а тренутно је руководилац сектора "Стандарди и управљање квалитетом " – Он је једини Бугарин који је члан радне групе TC59x / WG4 Уређаји за загревање воде у CENELEC-u („Европски комитет за електротехничку стандардизацију“). Делатност радне групе односи се на развој нових стандарда, у вези са одређивањем карактеристика уређаја за загревање воде и измене и допуне постојећих стандарда на европском нивоу.

"Веома сам срећан и поносан што добијам ово признање. Хвала. Такође, желео бих да се захвалим свим мојим колегама у компанији  TESY, са којима  већ 20 година идемо заједно путем промена, иновација и најбољих решења за крајње кориснике", рекао је у свом говору захвалности инж. Костадин Борисов.

Компанија TESY је била међу финалистима у категорији "Потрошачка политика", у којој је освојила треће место, које јој је уручено током свечаности.