TESY OOD odlikovano je prestižnom prvom nagradom nacionalnog konkursa „Zgrada godine 2016.” u kategoriji „Proizvodne i logističke zgrade” za projekat „Fabrika električnih bojlera – Šumen”.

U realizaciju projekta TESY OOD uložio je 15 miliona leva i ukazao poverenje konstruktoru - inž. Bojku Conzarovu, projektantu - „Ivo Petrov – Arhitekte” OOD, izvođaču - „Kordeel-Bugarska” EAD i projektnom managementu - „Lindner Immobilien Management”.

Na nekretnini je izgrađeno nekoliko proizvodnih i skladišnih zgrada, a novi objekat lociran je u njenom južnom delu. Sastoji se od upravne zgrade, proizvodne zgrade sa odvojenim skladištem uz nju, „toplih veza“ prema postojećim zgradama i interne saobraćajnice.

Upravnik TESY g. Žečko Kjurkčijev primio je statuetu pobednika u konkursu na svečanoj ceremoniji koja je održana 13. decembra. U svom zahvalničkom govoru izjavio je da se TESY rukovodi geslom „Što bolje, toliko bolje“ i to je ispoštovano i u ovom velikom, već ostvarenom projektu. Otvaranjem novog preduzeća TESY je udvostručila proizvodni kapacitet i biće u stanju da proizvodi preko 1.000.000 električnih bojlera godišnje i da učvrsti svoje prisustvo koje je činjenica u preko 50 zemalja na 4 kontinenta.

Nacionalni konkurs „Zgrada godine“ najprestižniji je događaj u sferi investicionih projekata, građevinarstvu i arhitekturi. U njemu učestvuju zgrade koje su podignute na teritoriji zemlje.

Zgradu TESY ocenjivao je ugledan žiri, a preduzeće kompanije izdvaja se savremenim građevinskim rešenjima, otvaranjem mnoštva radnih mesta, kao i pozitivnim efektom na razvoj regiona i domaće privrede. To je jedno od najmodernijih preduzeća električnih bojlera u Evropi.